Visitor:
Animal Protection > Worldwide Actions > Netherlands
Netherlands Bans Fur Production by 2024

This is a google translation of a Dutch press release, below)

FOUR PAWS welcomes new legislation and hopes imitation

* Press Release *

AMSTERDAM, December 18, 2012 - Today, the Senate voted for a ban on breeding mink for fur. A big and long awaited victory for Dutch animal welfare organizations, because it is a clear signal that animal fur fashion is no longer accepted. The ban will take effect in 2024, meaning by then no more fur farms in the Netherlands. The international animal welfare organization FOUR PAWS welcomes the ban and hopes other countries and fashion brands to follow.

With six million minks killed annually, Netherlands is the third largest producer of mink fur in the world, after Denmark and China. The political debate on a ban on mink farms has been running since 1999. A bill to ban mink farms in 2018 was adopted by the House, but did not get a majority in the Senate. The main argument against the ban concerned the financial implications for mink breeders.

http://www.evana.org/index.php?id=76811


Nederland verbiedt bontproductie per 2024
Vier Voeters verwelkomt nieuwe wetgeving en hoopt op navolging

*Persbericht*

AMSTERDAM, 18 december 2012 � Vandaag stemde de Eerste Kamer voor een verbod op het fokken van nertsen voor bont. Een grote en langverwachte overwinning voor Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties, omdat het een duidelijk signaal is dat dierenleed voor mode niet langer geaccepteerd wordt. Het verbod zal in 2024 ingaan, wat betekent er vanaf dan geen bontfokkerijen meer zullen zijn in Nederland. De internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters verwelkomt het verbod en hoopt op navolging van andere landen en modemerken.

Met 6 miljoen gedode nertsen per jaar is Nederland de derde grootste producent van nertsenbont in de wereld, na Denemarken en China. De politieke discussie over een verbod op nertsenfokkerijen loopt al sinds 1999. Een wetsvoorstel om vanaf 2018 nertsenfokkerijen te verbieden, werd aangenomen door de Tweede Kamer, maar kreeg geen meerderheid in de Eerste Kamer. Het belangrijkste argument tegen het verbod betrof de financi�le gevolgen voor nertsenfokkers. Daarom werd de ingangsdatum van het oorspronkelijke wetsvoorstel verlaat naar 2024, en werd een financi�le compensatie van 28 miljoen euro voor de nertsenfokkers toegevoegd.

Vier Voeters hoopt dat andere landen dit voorbeeld zullen volgen. �Als Nederland met 159 nertsenfokkerijen en een productie van 6 miljoen nertsen per jaar een verbod kan instellen op grond van ethische overwegingen, dan is er geen enkele reden meer voor andere landen om deze vorm van dierenleed in stand te houden,� zegt Thomas Pietsch van Vier Voeters.

In 1995 en 1998 werden al verboden aangekondigd op vossen- en chinchillabontproductie, die beiden in werking traden op 1 april 2008. Het verbod op nertsenfokkerijen zal een einde brengen aan alle bontproductie in Nederland. Het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Kroati� hebben ook al een verbod op bontproductie, hoewel de productie in deze landen niet zo groot was. Nederland is de eerste van �s werelds top bont producerende landen zoals Denemarken, Finland, Polen, China, de Verenigde Staten en Canada om alle bontproductie te verbieden.

Het verbod betekent helaas geen einde aan de verkoop van bont in Nederland. Daarom voert Vier Voeters campagne om ook modemerken ervan te overtuigen dat dierenleed voor mode niet meer van deze tijd is. �Het is natuurlijk niet genoeg om de productie te verbieden op ethische gronden, maar de verkoop toe te blijven staan. Daarom richten wij onze pijlen op toonaangevende modemerken die nog steeds bont gebruiken,� aldus Pietsch. Deelnemen aan het internationale protest tegen merken als Burberry, Armani en Prada kan op http://furfree-parade.org.


Source: Vier Voeters
Author: contact: Barbara van Genne, Hoofd Campagnes, Barbara.van.Genne@vier-voeters.nlFair Use Notice and Disclaimer
Send questions or comments about this web site to Ann Berlin, annxtberlin@gmail.com